Hva er hydrolysert myseprotein / hydrolyzed whey?

Hva er hydrolysert myseprotein?

Hydrolysert myseprotein er en type myseprotein som har blitt delvis brutt ned, eller "forhånds fordøyd", til mindre proteinfragmenter, kalt peptider, gjennom en prosess som kalles hydrolyse. Hydrolyse innebærer å behandle myseprotein med enzymer eller syrer som bryter ned proteinkjedene til mindre peptider, som er lettere for kroppen å absorbere og utnytte.

Hydrolysert myseprotein markedsføres ofte som en hurtigvirkende proteinkilde fordi de mindre peptidene absorberes raskere av kroppen enn intakte proteiner. Dette gjør det til et populært valg blant idrettsutøvere og kroppsbyggere som raskt ønsker å fylle opp musklene med protein etter en treningsøkt.

Hydrolysert myseprotein er også noen ganger referert til som "myseprotein hydrolysat" eller "delvis hydrolysert myseprotein." Den er tilgjengelig i en rekke former, inkludert pulver, barer og drinker. 

Er hydrolysert myseprotein mer fordelaktig enn vanlig myseprotein?

Hydrolysert myseprotein anses ofte som mer fordelaktig enn vanlig myseprotein av flere grunner:

Raskere absorpsjon:

Hydrolysert myseprotein brytes ned til mindre peptider, som absorberes raskere av kroppen enn intakte proteiner. Dette betyr at hydrolysert myseprotein kan brukes av kroppen raskere for å støtte muskelgjenoppretting og vekst.

Forbedret opptak:

Hydrolyse bryter ned proteinkjedene til mindre peptider, noe som gjør dem lettere for kroppen å fordøye og absorbere. Dette kan være spesielt gunstig for personer som har problemer med å fordøye vanlig myseprotein eller opplever oppblåsthet eller andre fordøyelsesproblemer etter å ha inntatt det.

Høyere proteininnhold:

Hydrolysert myseprotein har vanligvis et høyere proteininnhold per porsjon enn vanlig myseprotein. Dette betyr at du kan konsumere mindre av det for å oppnå samme proteininntak, noe som kan være fordelaktig for folk som følger med på kaloriinntaket.

Økt biotilgjengelighet:

Hydrolysert myseprotein har vist seg å ha høyere biotilgjengelighet enn vanlig myseprotein. Dette betyr at en høyere prosentandel av proteinet som forbrukes faktisk utnyttes av kroppen.

Totalt sett, mens vanlig myseprotein fortsatt er en god kilde til protein, kan hydrolysert myseprotein være et bedre alternativ for folk som ønsker en raskere absorberende, lettere fordøyelig og høykvalitets proteinkilde. Det er imidlertid viktig å merke seg at hydrolysert myseprotein kan være dyrere enn vanlig myseprotein, så det er kanskje ikke det beste alternativet for alle. 

 

Hvorfor er hydrolysert myseprotein dyrere enn vanlig myse protein?

Hydrolysert myseprotein er vanligvis dyrere enn vanlig myseprotein av flere grunner:

Ytterligere prosessering:

Hydrolysert myseprotein gjennomgår et ekstra prosesstrinn for å bryte ned proteinkjedene til mindre peptider, noe som øker produksjonskostnadene.

Høyere kvalitet:

Hydrolysert myseprotein regnes ofte som en proteinkilde av høyere kvalitet enn vanlig myseprotein på grunn av dets raskere absorpsjon, forbedret opptak og høyere biotilgjengelighet.

Spesialisert marked:

Hydrolysert myseprotein markedsføres ofte til idrettsutøvere, kroppsbyggere og treningsentusiaster som er villige til å betale litt ekstra for proteintilskudd av høy kvalitet.

Lavere utnyttelsesgrad:

Hydrolyseprosessen kan resultere i et lavere utnyttelsesgrad av proteinet sammenlignet med vanlig myseproteinproduksjon, noe som også bidrar til de høyere kostnadene for hydrolysert myseprotein.

Totalt sett bidrar den mer omfattende og avanserte produksjonsprosessen for å øke kvaliteten, økende krav fra kompetente forbrukere og lavere utnyttelsesgrad til høyere kostnader for hydrolysert myseprotein sammenlignet med vanlig myseprotein.

Les mer om Dymatize ISO100 Hydrolyzed Whey Protein her..